2021. április 21. szerdaKonrád
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Az iskolák újranyitása kapcsán tudni akarja a minisztérium, hány tanügyi alkalmazott kéri az oltást

2021. január 05. 13:03, utolsó frissítés: 13:03

Január 15-éig az összes tanfelügyelőségnek és egyetemnek le kell jelentenie a kötelékébe tartozó tanügyi alkalmazottak számát, akik igénylik a koronavírus elleni oltást - jelentette be hétfő este Sorin Cîmpeanu. Ez a statisztika lesz az egyik tényező, amit figyelembe vesznek az iskolák újranyitását érintő döntés során. Minden oktatási intézményből nemcsak a pedagógusokat, hanem a kisegítő személyzetet és más alkalmazottakat is céloz az intézkedés.


Minden forgatókönyv nyitott, nem zárunk ki semmit, azt a verziót sem, hogy részlegesen nyitjuk meg az iskolákat, azokban a térségekben, ahol alacsony a fertőzések aránya - mondta a tanügyminiszter.

A tanügyminisztérium egyébként a héten megbeszéléseket folytat a tanulók, egyetemisták, szülők és pedagógusok képviselőivel az iskolák újranyitásának lehetőségéről, illetve az egészségügyi válság miatt az oktatási rendszer által elszenvedett veszteségek megtérítésének módozatairól. A jövő héten pedig az egészségügyi szakemberekkel és döntéshozókkal tanácskoznak. Az oktatási minisztérium minél hamarabb meg szeretné nyitni ismét az iskolák kapuit, lehetőség szerint a második félévtől, erről azonban csak január utolsó felében tudnak dönteni - áll a minisztérium hétfő esti közleményében. (hotnews, agerpres)

Kiemelt kép forrása: Sorin Campeanu Facebook-oldala

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS