2021. július 31. szombatOszkár
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Pizzás dobozokban szállították ki a koronavírusos vakcinát a sloboziai kórházba

2021. január 05. 18:20, utolsó frissítés: 2021. január 06. 14:04

A COVID-19 elleni vakcina adagjait a Ialomița megyei sloboziai kórházban pizzás dobozokban osztották szét, amelyet az országos oltáskampány koordinátora sem hagyott szó nélkül.


A pizzás dobozból osztogatott vakcinák képét a helyi média, az independentonline.ro tette közzé, Valeriu Gheorghiţă katonaorvost keddi sajtótájékoztatóján pedig erről is megkérdezte a sajtó a Dambovita megyei Găești kórházában berendezett oltásközpontban történtekhez hasonlóan. Az újságírói kérdésre az országos oltáskampány koordinátora szintén megértően reagált, azt mondta, hogy ezzel sincs probléma, mivel az egészségügyi személyzet tiszteletben tartotta a vakcina tárolásának hőmérsékleti feltételeit. Szerinte az, hogy miben szállítják a biztonságos feltételek biztosítása mellett elhanyagolható.

Mint mondta, a vakcinák hűtődobozban tárolják, amelyet folyamatos ellenőrzés alatt tartanak, egészen addig, amíg el nem érik a regionális központot.

Az oltáskampány első napján 45 egészségügyi dolgozót oltottak be a sloboziai megyei sürgősségi kórházban. Megyei szinten 305 oltásra elegendő oltóanyagot osztottak szét, amelyeket -80 celsius fokos hőmérsékleten kell tartaniuk. (digi24/independentonline)

Nyitókép: independentonline.ro

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS