2021. aug. 4. szerdaDomonkos
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Gheorghita: az oltás halasztása nem egyenlő az oltás megtagadásával

2021. január 06. 10:21, utolsó frissítés: 10:21

Az eddigi felmérések szerint az emberek 30-35 százaléka még bizonytalan a koronavírus elleni vakcina beadatását illetően, vagy halasztani akarja az oltást - nyilatkozta az országos oltókampányt koordináló Valeriu Gheorghiţă.


Az orvos szerint fontos a megfelelő tájékoztatás folytatása, a bizonytalanság és a halasztás ugyanis nem egyenlő az oltás megtagadásával - véli -, ez inkább annak tudható be, hogy az embereknek további információkra van szükségük a téma kapcsán.

A szakember azt mondta, azoknak az egészségügyi dolgozóknak, akik egyelőre nem kívánják beadatni maguknak az oltást, minden bizonnyal "megvannak rá az okaik".

Kedd esti összesítés szerint az azelőtti 24 órában 16.101 személy kapta meg Romániában a Pfizer BioNTech koronavírus elleni vakcináját - derül ki az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP) által közzétett adatokból.

Ezzel 41.609-re nőtt a beoltottak száma.

Az elmúlt 24 órában beoltott személyek közül 89-nél jelentkezett enyhe allergiás reakció, amelyek közül 56 helyi, 33 pedig általános jellegű volt. További öt reakció esetében "még folyamatban van a kivizsgálás".

Az oltáskampány kezdetétől összesen 136 személynél jegyeztek kisebb allergiás reakciót.

Az oltóközpontok este 8 óráig tartanak nyitva, így a 17 óra és 20 óra között beadott vakcinákat a következő napi jelentésbe foglalják bele. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS