2021. október 22. péntekElőd
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Tucatnyi jelentkezőt kellett hazaküldeni Gaesti-en, nem kaphattak oltást

2021. január 06. 15:52, utolsó frissítés: 15:54

A găești-i kórház előtt szerdán több személy is várakozott, miután előző nap a kórház menedzsere Facebookon toborozta az önkéntes jelentkezőket oltásra, mondván, bárkit beoltanak, hogy a felhasználatlan vakcinákat ne kelljen eldobni. A Digi 24 tévéadó riportjából kiderül, az emberek értesültek a felhívásról, ezért mentek oda a kórházhoz, ám miután kedden Laurențiu Belușică intézményébe ellenőrzés érkezett a megyei közegészségügyi hatóságtól, az orvos-menedzser visszavonta felhívását, hogy bárkit beoltanak. Szerdán ennek értelmében haza kellett küldenie az embereket.


"Sajnálom, nem olthatjuk be Önöket. Csak az egészségügyi személyzetet olthatjuk, akik ebben az első szakaszban fel vannak iratkozva", mondta az embereknek a kórházmenedzser. A Digi 24-nek azt nyilatkozta, tévedett, amikor azt gondolta, a maradék vakcinákkal beolthatná az embereket. Az emberek vegyék fel a kapcsolatot a háziorvosukkal, ilyen a rendszer - mondta. A DSP-ellenőrök kiállítottak egy jegyzőkönyvet, miszerint kedden betartották a protokollt és nem oltottak be más személyeket, mint arra jogosultakat.

Găești-en a helyi egészségügyi dolgozóknak csak negyede iratkozott fel oltásra. Ugyanakkor eddig egyetlen vakcina sem ment kárba. (digi24)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS