2023. március 26. vasárnapEmánuel
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Botrány az RMDSZ-ben: Apjok Norbert parlamenti képviselő lemondását várják, aki még nem tudja, lemond-e

2021. január 06. 18:40, utolsó frissítés: 20:08

Az RMDSZ várja Apjok Norbert parlamenti képviselő lemondását, mert félrevezette a szövetséget – nyilatkozta Hegedüs Csilla, az RMDSZ szóvivője a Kolozsvári Rádiónak


Az RMDSZ Máramaros megyei parlamenti képviselője az RMDSZ belső szabályzatát áthágva iktatta jelölési dossziéját, ugyanis nincs felsőfokú végzettsége. A RMDSZ honlapján elérhető jelölési szabályzat kizáró feltételként szabja meg az egyetemi végzettség hiányát.

Hegedüs Csilla most a rádiónak arról beszélt, hogy Apjok Norbert a Szövetségi Elnökséget félrevezette, mert azt mondta, hogy honosítható diplomája van. Később Kelemen Hunor szövetségi és Porcsalmi Bálint ügyvezető elnök jelenlétében elismerte, hogy ez nem igaz, és írásba adta, hogy megválasztása esetén lemond. Az egyezség szerint Apjoknak eskütétel után vissza kellett volna adnia a mandátumát, hogy a listán egy következő személy foglalhassa el a helyét – fogalmazott a szóvivő. Ez azonban még nem történt meg a mai napig.

Apjok Norbert a Transindexnek elmondta, hogy még nem döntötte el, hogy le fog-e mondani, de 24 órán belül döntést fog hozni az ügyben. Az elismerte ugyanakkor, hogy írásba adta már decemberben, hogy nem fogja felvenni a mandátumát, arra viszont nem kívánt reagálni, hogy Hegedüs szerint ő "megvezette volna" az RMDSZ-t. A diplomájával kapcsolatban pedig azt mondta el, hogy külföldön szerezte, de Romániában nem honosítható. (kolozsvariradio/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS