2021. aug. 4. szerdaDomonkos
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Az oltáskampány népszerűsítése mellett áll ki az RMDSZ parlamenti csoportja

2021. január 07. 10:59, utolsó frissítés: 10:59

Tekintettel arra, hogy az elmúlt időszakban a közbeszédben nagy teret kaptak azok az összeesküvéselméletek, amelyek oltásellenességre buzdítják a társadalmat, az RMDSZ parlamenti csoportja egyhangúlag arról döntött, hogy felelős magatartást tanúsítanak, és az oltáskampány népszerűsítése mellett kötelezik el magukat - írja közleményében az RMDSZ.


A magyar törvényhozók hangsúlyozzák: a tudósok megállapításait nem szabad egy lapon emlegetni az ellenőrizetlen álhírekkel, amelyek amellett, hogy megtévesztőek, egymás és a tudomány ellen hangolják az embereket.

„Meggyőződésünk, hogy az immunizálás csökkenti a koronavírus negatív következményeit és ezáltal nemcsak családunkat, hanem az egész közösséget védjük a fertőzéstől. Egy megfelelő fokú átoltottság által pedig a járvány incidenciája mellett a COVID-19-el összefüggésbe hozható halálesetek is csökkennek" - fogalmaz az RMDSZ parlamenti csoportja.

A Szövetség képviselői és szenátorai arra bíztatják az erdélyi magyarokat, hogy éljenek az oltás lehetőségével, hiszen csak így lehet véget vetni a pandémiának és térhet vissza az élet a normális kerékvágásba.

Továbbá felhívják a figyelmet arra is, hogy csak hiteles forrásokból tájékozódjunk és ne higgyünk a megtévesztő álhíreknek. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS