2021. október 17. vasárnapHedvig
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Galați megye: számmisztika kurzusra invitálja a tanárokat a tanfelügyelőség

2021. január 09. 20:24, utolsó frissítés: 20:24

Péntek reggel a Galați megyei pedagógusok egy olyan körlevéllel találták szembe magukat, amit a decemberben ideiglenesen kinevezett megyei főtanfelügyelő küldött szét, és egy Numerológia - o 9 - kapcsolat a diák és tanár között címmel szervezett kurzusra hívja fel a figyelmüket, számolt be a Szabad Európa Rádió. A levél ráadásul a tanfelügyelőség fejlécével érkezett.


Mint az ügy kapcsán tartott sajtótájékoztatón kiderült, Selena Costea főtanfelügyelő nem gondolja úgy, hogy ezzel a számmisztikát népszerűsítette volna az iskolákban, szerinte ő csak továbbküldte a levelet, ami hozzájuk beérkezett.

A volt tanfelügyelő a sajtónak adott nyilatkozata szerint egyébként nagyon sok ilyen kérés érkezik hozzájuk különböző szervezetektől, alapítványoktól hogy népszerűsítsék a rendezvényeiket, amiket általában továbbküldenek - igaz, legtöbbször nem saját fejléces papíron.

Mint utóbb kiderült, egy országos kezdeményezésről van szó, nemcsak Galați megyéből érkezhetnek a tanárok az online kurzusra és összesen 700 oktató iratkozott be az ingyenes képzésre. A szervező alapítvány képviselője elismeri, hogy nincs tudományosan elismert alapja a numerológiának. Ennek ellenére a 6 témát körbejáró képzésen pl. olyanokat tanulhatnak meg a pedagógusok, hogy a diákok születési dátuma alapján, matematikai számítások elvégzésével hogyan javíthatják a tanár-diák viszonyt. De szó van továbbá valamiféle külső és belső rezgésekről is.

A tanügyminisztérium kérdőre vont államtitkára szerint szó sincs arról, hogy a numerológiát be akarják vezetni az iskolákba, szerinte csak az történt, hogy a főtanfelügyelő nem tudja megfelelően szűrni a beérkező dokumentumokat. (szabad európa rádió)

Fotó: Nadine Shaabana on Unsplash

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS