2021. január 25. hétfőPál
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Tanügyminiszter: az iskolában külön órák lesznek az elmaradt tananyag pótlására

2021. január 11. 09:37, utolsó frissítés: 09:49

Sorin Cîmpeanu oktatásügyi miniszter vasárnap este a Digi24 hírtelevízió mősorában kifejtette: hétfőn derül ki, hány diák esetében merül fel a veszélye annak, hogy nem tudják őket lezárni az „online oktatás adta nehézségek miatt”.


A tárca vezetője úgy véli, az eredménytől függetlenül az iskolák megnyitása után külön órákat kell szervezni az elmaradt tananyag pótlására.

„Módosítanunk kell az eddig megszokott működési rendszeren, és olyan szabályokat kell behoznunk, amely feljogosítja a tanárokat, hogy a második félév kezdete után még legalább 4 hetet várjanak a lezárásokkal” – fejtette ki a miniszter.

Mint mondta, terveik szerint egy vagy két hónap alatt be kell hozni a lemaradást, véglegesen pedig ezután zárhatják le a diákokat.

Újságírói kérdésre kifejtette: ezeket a pótlásokat nem lehet online megtartani, hanem kimondottan az iskolában, személyes jelenlét során lehetséges. Már akkor elindítanák a tananyag pótlását, amint elkezdődne a második félév és a gyerekek már újra az iskolapadokban ülhetnek.

„Ha nem lehetnek ott személyesen az iskolában, nagyon nagy baj lesz” – mondta, majd hozzátette: ő optimistán áll az elkövetkezendő periódushoz és nem szeretne egész évben az online oktatással élni, de sajnos fennáll annak lehetősége is, hogy így marad minden. (digi24, hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS