2021. június 12. szombatVillő
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Felmérés: a diákok is várják, hogy újra visszatérjenek az iskolába

2021. január 11. 12:01, utolsó frissítés: 12:04

A Mentsétek meg a Gyerekeket Egyesület (Organizația Salvați Copiii) által decemberben elvégzett közvélemény-kutatásból az derül ki: a megkérdezett szülők (78,4%) és a tanárok (73,1%) jelentős többsége véli úgy, hogy a diákoknak a lehető leghamarabb vissza kell térniük az iskolába. Ami a gyermekeket illeti, 56,8%-uk támogatja az iskolák újranyitását.


A kutatásban 8 193 személy vett részt (ebből 5 811 diák, 1 734 szülő és 648 tanár), a megkérdezett alanyok 80,9%-a gondolja úgy, hogy az oktatás rendszerét újra kell gondolni, valamint 43,7%-uk említi, hogy új intézkedések szükségesek a tananyag ismétlésére és pótlására.

A felmérés eredményei azért is aktuálisak, mivel hétfőn 3 millió diák tért vissza a téli vakációból és egyelőre online folytatódik az oktatás.

Mint már korábban megírtuk, a tanügyminiszter szerint is „nagyon nagy baj lesz", ha a diákok nem térhetnek vissza az iskolapadba, és még vasárnap úgy nyilatkozott a sajtónak, hogy külön órákat szerveznek a tananyag ismétlésére, illetve pótlására, mivel rengeteg diákot nem tudnak lezárni az első félévre. (hotnews, hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS