2021. március 1. hétfőAlbin
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Egyre drasztikusabb eszközökkel protestálnak a rendőrségi szakszervezetek

2021. január 11. 19:43, utolsó frissítés: 19:43

Az Europol rendőrségi szakszervezet egy közösségi média megosztásban bejelentette, hogy a tavalyi év utolsó napján elkezdett tiltakozóakciót folytatják.


Ennek értelmében azok a rendőrök akik az említett szakszervezet tagjai:
- január 11-től kezdődően nem fognak pénzbírságokat kiszabni, csak figyelmeztetéseket
- január 18-tól pedig nem vállalják azokat a többletmunkákat amelyek a járvány miatt vált fontossá, kizárólag csak azokat a munkákat hajtják végre és azokban a munkaórákban, amely a munkaszerződésükben bele van foglalva
- január 25-túl pedig csak az 112 sürgősségi vészhívásokra fognak reagálni.

Képernyőmentés a belügyminisztériumnak eljuttatott protest-tervről / sindicateuropol.ro.Képernyőmentés a belügyminisztériumnak eljuttatott protest-tervről / sindicateuropol.ro.


Mint korábban írtuk a szakszervezetek álláspontja szerint elfogadhatatlan a tavaly év végén elfogadott intézkedés, amely befagyasztotta a közalkalmazottak kifizetését.Az Europol szakszervezet január első hetében végzett egy online felmérést a rendőrség tagja között, amelyből kiderült, hogy rendőrtisztek 94 százaléka úgy értékeli, hogy alapvető az ő munkájuk a járvány okozta helyzetben, 70 százalékuk kész tüntetni a befagyasztott közalkalmazotti bérek feloldása érdekében. Ez utóbbi magas számarányt magyarázza, hogy a rendőrök 80 százaléka arról számolt be, hogy nem kaptak megfelelő védőfelszerelést ehhez a munkához, illetve ugyancsak 80 százalékuk kiégettnek érzi magát a pandémia ideje alatt zajló munkától. Az online felmérésben az ország 31 megyéjéből több mint 4 ezer rendőr vett részt. (hírszerk.)

Nyitókép: sindicatuleuropol.ro

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS