2021. április 22. csütörtökCsilla, Noémi
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Egészségügyi miniszter: az oltással hat-kilenc hónapon belül megszabadulhatunk a járványtól

2021. január 12. 09:27, utolsó frissítés: 09:27

Az oltás révén hat-kilenc hónapon belül véget lehet vetni a világjárványnak - nyilatkozta Vlad Voiculescu egészségügyi miniszter az Antena 3 televíziócsatorna műsorában.


"A szabályok betartásával időt nyerhetünk, és megóvhatjuk a legsebezhetőbb emberek életét, de megszabadulni az oltás révén fogunk. Első alkalom, hogy reális esélyünk, reményünk van arra, hogy valamelyest meghatározott időn belül - ez lehet hat hónap, kilenc hónap - megszabadulhatunk ettől a világjárványtól" - mondta Voiculescu.

Arra a kérdésre, hogy lát-e esélyt az iskolák február 8-án történő megnyitására, Voiculescu azt felelte: a kormány csaknem minden tagja az iskolák, éttermek, kávézók megnyitását óhajtja, de ez csak biztonságos körülmények között történhet meg.

"Még nem tudjuk, hogy ez február 8-án, vagy valamivel később fog-e megtörténni. Nem tudjuk megmondani, mert még mi magunk se tudjuk, nem ismerjük a számokat" - szögezte le a miniszter, hozzátéve, hogy az ünnepek járványhelyzetre gyakorolt hatása a következő napokban fog megmutatkozni.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS