2021. április 22. csütörtökCsilla, Noémi
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Teodosie érsek beadta a derekát, elismerte a koronavírus létezését

2021. január 12. 13:08, utolsó frissítés: 13:26

A konstancai érsek országos hírnevet szerzett magának a koronavírus-tagadó magatartásáról, több ízben került a címlapokra a különböző botrányokkal, például amikor az ortodox egyház javaslata ellenére is megtartotta az ünnepi miséket, vagy amikor a Szent András-napi búcsún ugyanazzal a kanállal végezte az áldoztatást.


Most úgy tűnik, mégiscsak megváltozott a véleménye a koronavírus-járványról és az oltásról:

„Nem adhatunk teret a véleményeknek, hanem a tudományra kell alapoznunk. Nem léphetünk fel ellene, mert nem vagyunk szakértők. Ha valaki fél a védőoltástól, akkor a mellékhatások rosszabbak lesznek, de ha valaki hittel áll hozzá, akkor az átsegíti a nehézségeken – idézi az evz.ro az érsek szavait.

"Mindenkinek úgy kell eljárnia, ahogy a lelkiismerete diktálja. Sokan azt mondják, hogy a betegség nem létezik, de nyilván, itt van közöttünk” – folytatta.

Az egyházi elöljáró azt is elárulta, hogy ő nem oltatja be magát, mert allergiás.

Teodosie érsek véleményének nagy fordulata valószínű annak tudható be, hogy az ortodox egyház immár hivatalosan is népszerűsíteni fogja az oltási kampányt, többek között brosúrákat fognak szétosztani a hívők között. (evz.ro, hírszerk.)


Nyitókép: Arhiepiscopia Tomisului Facebook oldala

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS