2022. május 23. hétfőDezső
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Csibi-ügy: őrizetbe vették a "Fékpofa" pénzügyőrt

2004. szeptember 17. 10:41, utolsó frissítés: 18:01

Őrizetbe vette a rendőrség a Hargita Megyei Pénzügyőrség helyettes vezetőjét, Ştefan Gogut. A PNA közleménye szerint a tisztviselő Csibi István hű emberei közé tartozott – a vállalkozó köreiben csak a Fékpofa gúnynéven emlegették. Gogu megtiltotta beosztottainak, hogy Csibi cégeit ellenőrizzék, de a vállalkozó konkurenciáját naponta átvizsgálták.


A PNA a pénzügyőrség felügyelőjét megvesztegetés elfogadásával, hatásköri visszaéléssel, hivatala iránti illojalitással vádolja, és előzetes letartóztatását javasolja a bukaresti törvényszéknek. Gogu 30 ezer eurót és három BMW gépkocsit, továbbá nyaralóihoz építkezési segítséget kapott Csibi Istvántól.

Csibi-ügyben büntetőjogi eljárás folyik továbbá Moise Fluierast, a megyei pénzügyőrség vezetője és Neculai Bleoju, a megyei törvényszék korábbi főügyésze ellen. Utóbbi azért fogadott el jelentős összegű csúszópénzt, hogy elérje: ne induljon Csibi ellen eljárás. Dumitru Sorescu országos rendőr-főkapitány bejelentése szerint három Hargita megyei rendőrtiszt is érintett. (mediafax/marosvásárhelyi rádió)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS