2021. január 20. szerdaFábián, Sebestyén
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A „kommunikációs szolgáltatók” egy részét kizárták az oltási kampány második szakaszából

2021. január 12. 17:19, utolsó frissítés: 17:19

Már korábban beszámoltunk arról, hogy mely kulcsfontosságú ágazatban dolgozó személyek regisztrálhatnak a január 15-én induló második oltási szakasz során.


Ide tartoztak a kommunikációs szolgáltatást nyújtó személyzet és a sajtó munkatársai is, azonban a Digi24 legújabb információi szerint ezt a kategóriát csupán a Speciális Távközlési Szolgálat és a közmédia (televízió és rádió) munkatársaira korlátozták.

Ennek eredményeként a szakterületen dolgozó több tízezer alkalmazott kerül le a listáról úgy, hogy sokan terepmunkát végeznek, naponta több emberrel találkoznak. Az internetszolgáltató társaságok munkája például szintén létfontosságúnak hathat, mert ha akadozik az internetelérés, akkor az oltási kampány is akadályokba ütközik, nem beszélve arról, hogy a járvány alatt rengeteg tevékenység szorult az online térbe.

Az oltási kampány vezetője, Valeriu Gheorghiță elmondta: minden ember számára elérhetőek lesznek az oltások, csak bizonyos fázisokat kell kivárni, amelyeket az oltóanyagok érkezéséhez igazítottak. (digi24, hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS