2021. május 13. csütörtökSzervác, Imola
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Gheorghiţă: Az idősek családorvosuk közvetítésével kérjenek előjegyzést az oltásra

2021. január 12. 18:50, utolsó frissítés: 18:50

A javaslat az, hogy az idős személyek családorvosuk közvetítésével kérjenek előjegyzést a koronavírus elleni oltásra - nyilatkozta kedden az országos oltókampány koordinátora.


Valeriu Gheorghiţă
azt mondta, tárgyalt a témáról a családorvosokról is, akik közül többen is kérték ezt a eljárást. Azért javasolják az idős személyeknek, hogy családorvosuk közvetítésével regisztráljanak a koronavírus elleni oltásra, mert ő ismeri a legjobban egészségi állapotukat, és tud megfelelő információkkal szolgálni az oltásról, a vakcina jótékony hatásairól.

Ez esetben az előjegyzés minden beteggel külön-külön történik, a páciens választja ki a számára leginkább megfelelő időpontot és oltóközpontot - nyomatékosította, hozzátéve, ha valaki nem akarja ezt az eljárást választani, előjegyzést kérhet egyénileg vagy hozzátartozóján keresztül online, továbbá a call centeren vagy az önkormányzat keretében működő szociális igazgatóságon keresztül.

A szakember szerint egyelőre nincsenek információk arról, hogy milyen az oltási kedv az idős korosztály körében.(agerpres)

Fotó: CDC/unsplash.com

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS