2021. aug. 3. keddHermina
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Országszerte sztrájkoltak az egészségügyi és a szociális dolgozók

2021. január 12. 20:59, utolsó frissítés: 20:59

A prefektúrák előtt tiltakoztak a megyeszékhelyeken az egészségügyben és a szociális ellátórendszerben dolgozók a Sanitas szakszervezet felhívása nyomán. A maximum 100 fős csoportokban felvonuló demonstrálók azt nehezményezték, hogy a kormány befagyasztotta a közalkalmazottak béreit.


Emiatt pedig nem kapják meg a jogszabályokban amúgy szereplő fizetés- és járulékemeléseket. A tüntetők követelték, hogy a kormány tartsa be a törvényt és az említettek mellett folyósítson veszélyességi pótlékot is számukra. Szégyennek és felháborítónak nevezték sokan, hogy épp azokon igyekszik spórolni az ország vezetése, akik az első vonalban harcolnak a járvány ellen.

A Sanitas szakszervezet, mely több mint 100 ezer taggal rendelkezik, korábban egy petíciót is indított a követeléseik nyomatékosítása céljából. Amint bejelentették, a tiltakozó akciók sora folytatódik, sztrájkolni fognak pl. az illetékes minisztériumok épületei előtt. A további akcióikat pedig annak függvényében szervezik, hogy a kormány miként reagál a követeléseikre. (hírszerk.)Nyitókép: Sanitas/Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS