2023. március 22. szerdaBeáta. Izolda
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Emil Boc győzelme: az oltási központok költségeit az állam fedezi és nem az önkormányzatok

2021. január 13. 09:24, utolsó frissítés: 2021. január 15. 18:38

Emil Boc Kolozsvár polgármestere (aki egyben a Román Önkormányzatok Szövetségének elnöke is) a pénzügyminiszterrel folytatott tárgyalás után, kedden este bejelentette: megkapta az ígéretet, hogy az oltási központok minden költségét az állam fogja fedezni, amint azt az egészségügyi minisztérium a kezdetekben előírta.


„Ez a kérdéskör nem tartozik a pénzügyminisztérium hatáskörébe, de mégis világosan elmondták, hogy a román állam törvényét tiszteletben kell tartani. Az oltási központok támogatásával és az oltásban résztvevő személyzet fizetésével kapcsolatos összes kiadást a központi költségvetés viseli” – mondta Boc.

Kolozsvár polgármestere többször említette, hogy nem érti, Vlad Voiculescu egészségügyi miniszter miért nem volt hajlandó tiszteletben tartani a hatályban levő rendelkezéseket, ugyanakkor elmondta, semmi személyes oka nem volt a vitára.

Emil Boc és Vlad Voiculescu között már múlt hét óta folyik a nyilvános konfliktus, ugyanis a miniszter olyan sürgősségi rendeletet készített elő, amelyben az önkormányzatokra ruházta volna át az oltási központok működtetését, így például a személyzet bérének kifizetését is.

A polgármesterek nagy felháborodásuknak adtak hangot, mondván, a törvényt sérti, hogy a minisztérium úgy ad feladatot a helyi önkormányzatoknak, hogy nem biztosít arra fedezetet. (g4media, hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS