2021. január 25. hétfőPál
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Úgy néz ki, most sem lesz magyar prefektusa Kovászna megyének

2021. január 14. 16:09, utolsó frissítés: 16:09

Tamás Sándor, az RMDSZ Kovászna megyei elnöke csütörtökön elmondta, hogy az általa vezetett szervezet támogatja Cosmin Boricean alprefektus kinevezését a megye prefektusává.


"Támogatjuk őt a prefektus pozíció betöltésére (...) Bebizonyította, hogy lelkes és szavatartó ember és mióta alprefektusi pozícióban van, bebizonyosodott róla, hogy egyszerre jó szakember és jó szervező is" - mondta Tamás az Agerpresnek.

A 40 éves Borican mindössze egy éve tölti be az alprefektusi pozíciót, 2020 januárjában nevezte ki ugyanis a PNL Necolaie Radocea helyébe.

Boricean eredetileg tanár, később magánvállalatok vezetőségében dolgozott, az elmúlt években pedig a PNL megyei tanácsosa és a Kovászna megyei postahivatal vezetője volt.

A megye jelenlegi prefektusát a Népi Mozgalom Pártjának (PMP) javaslatára nevezték ki 2019-be Iulian-Constantin Todor személyében. Decemberben a PMP kizúgott a parlamentből, az új kormány meg újra kívánja osztani a pozíciókat. Az RMDSZ öt prefektus hivatal betöltésére számíthat, ezek szerint Kovászna megye nem lesz benne ebben az ötben. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS