2021. január 25. hétfőPál
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Három oltásközpont lesz Csíkszeredában

2021. január 14. 16:52, utolsó frissítés: 16:52

Csíkszereda három oltásközpontja közül kettő a következő héten, a harmadik pedig január 25-én, hétfőn nyílik meg. Ezzel elkezdődik a lakosság szélesebb körű beoltása az új típusú koronavírus ellen - írja a városháza közleménye.


Az előzetes megállapodásnak megfelelően Csíkszeredában a polgármesteri hivatal két, a megyei tanács pedig egy oltásközpont kialakítását vállalta fel, és a jövő héten el is kezdődhet a lakosság beoltásának második szakasza. A városháza a Közüzemek Rt. (GOSCOM) korábbi, Akác utca 1. szám alatti székhelyén, valamint a Zsögödfürdői Vendéglőben hozott létre oltásközpontot. Mindkét helyszínen meg kellett oldani a fűtés és az áramellátás biztosítását, a bútorzattal való felszerelést és a térelválasztást.

Az Akác utcai oltásközpontot elsősorban a felcsíkiak beoltására alakították ki, és a tervek szerint 20-án, szerdán nyitják meg. A zsögödfürdői épületben főként az alcsíki lakosság juthat hozzá a védőoltáshoz, és várhatóan 25-én nyitják meg. Mindkét helyszínen két-két teremben történik a vakcinák beadása. A helyszíni kialakítással párhuzamosan folyamatban van a szakhatósági engedélyeztetés is.

Csíkszereda – és a térség valamennyi ide feliratkozó – lakosságát a megyei tanács tulajdonában álló Kossuth Lajos utcai, korábban mentőszolgálatnak helyet adó épületben oltják be január 18-tól kezdődően.

A második szakaszban az oltást ingyenesen igényelhetik a 65 éven felüliek, a 16 éven felüli krónikus betegek, illetve a kulcságazatokban dolgozók is. Az oltásra a kormány weboldalán kívül lehetőség van telefonon keresztül is bejelentkezni a 021–4144466 telefonszámon. A krónikus betegek a családorvosuknál is előjegyeztethetik magukat. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS