2021. január 25. hétfőPál
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Bréking: Johannis szerint megnyithatnak második félévtől az iskolák

2021. január 14. 17:22, utolsó frissítés: 17:49

Megnyitják az iskolák "nagy részét" a második szemesztertől kezdve - mondta Klaus Johannis államfő egy csütörtök délutáni sajtótájékoztató keretében.


Johannis elmondta, hogy a tanügyminiszterrel tárgyaltak a kérdésről, és egyetértés volt köztük, hogy így kell folytatódnia az oktatásnak, ám kikötötte, hogy csak akkor lehetséges az offline iskola, ha a járványügyi számok az elmúlt hetekhez hasonlóan alakulnak.

Az elnök elmondása szerint visszatérnek az iskolák bezárása előtti szakaszhoz: azaz egy-egy településen a fertőzöttségi ráta függvényében lehetnek nyitva az oktatási intézmények. Azokon a településeken, amelyek zöld besorolás alá esnek, lehetséges lesz a megszokott oktatás, természetesen a biztonsági előírások betartásával.

A sárga besorolású településeken a bölcsődések, óvodások és az elemi osztályok, valamint a 8. és 12 osztályos végzősök mehetnek iskolába, a piros besorolású településeken pedig csak a bölcsődék és óvodák nyithatnak ki.

Ha egy település eléri a hat ezrelékes fertőzöttségi rátát, minden oktatási intézmény bezár és a település maga karanténba kerül.

Az egyetemek maguk dönthetnek arról, hogy online- vagy offline módon szeretnék-e folytatni a tanítást.

Johannis elnök elmondta, hogy február másodikán meg fogják vizsgálni a járványhelyzetet, és akkor fog megszületni a végső döntés.

Fotó: librashot.com

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS