2021. március 7. vasárnapTamás
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Ivan Patzaichin segít az USR-PLUS-nak megtalálni a Duna-delta rezervátumának kormányzóját

2021. január 16. 09:59, utolsó frissítés: 09:59

Az USR-PLUS Ivan Patzaichint kérte fel, hogy segítsen szakmai egyesületek bevonásával megtalálni a megfelelő személyt a Duna-delta Bioszféra Rezervátum kormányzói posztjára.


Azt szeretnék, hogy ez a kinevezés ne csak egy egyszerű politikai döntés legyen, hanem amely a hatalmas potenciállal rendelkező a természetvédelmi terület közösségével közösen koherens jövőképet alkot. Az USR-PLUS ugyanis úgy véli, hogy a kormányzó és csapatának szerepe az lesz, hogy újra gondolja a Duna-delta célkitűzéseit gazdasági, környezeti, természeti, illetve kulturális örökség terén.

Dacian Cioloș, az USR PLUS társelnöke úgy fogalmazott, ki szeretné venni a Duna-deltát a politizálási körből, mert a térség fenntartható fejlődése nemzeti, sőt európai célkitűzés. Ezért szoros együttműködést szeretnének a közösség és a közigazgatás között. Dan Barna, az USR-PLUS másik társelnöke ehhez hozzátette, a Duna-delta egyike azoknak a helyeknek, amelyekre mindannyian büszkék vagyunk, amikor Romániáról beszélünk. Az USR-PLUS kormányzásban való részvétele azt is jelenti, hogy teljesítjük azt az ígéretet, hogy az illetékesek, akiknek valódi elképzelése vannak a fenntartható fejlődésről, ami a természet tiszteletben tartását, de a Delta gazdasági életét is érinti. Megmutathatják, hogy a jó kormányzás valóban lehetséges. „Nagyon bízom benne, hogy Ivan Patzaichinnal és azokkal együtt, akik igazán szeretik a deltát, megtaláljuk a rezervátum kormányzóját” – mondta Dan Barna miniszterelnök-helyettes. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS