2024. április 14. vasárnapTibor
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Apjok Norbert: a vélemények megoszlanak, de többségében a mandátum folytatása mellett szólnak

2021. január 16. 13:32, utolsó frissítés: 15:25

Apjok szombaton a közösségi médiában reagált az ideiglenes elnök felvetéseire, mint írta, a gyűlésen nem született semmilyen döntés, amely az ő személyét érintette volna. A vélemények valóban megoszlanak, viszont nagy többségében szerinte a mandátum folytatása mellett szólnak.


„Bízom benne, hogy hamarosan az ügy végére érünk, hiszen azt gondolom, hogy a Máramaros megyei magyarságot nem megosztani, hanem ellenkezőleg összefogni és hatékonyan képviselni kell” – mondta a diplomabotrányba keveredett képviselő, akitől az RMDSZ kétszer kérte lemondását mandátumáról, mert szerintük félrevezette a szövetség felsővezetését és a választókat. Apjok szerint jelen pillanatban megosztás helyett építkezni kellene, ő a szervezet megújulását, a tétlenség megszüntetését és a munka felvállalását látja irányadónak.

UPDATE: Ugyanakkor egy a választmányi gyűlésen résztvevő tag szerint, nem igaz, hogy a képviselőnek többsége volt a tekintetben, hogy folytatnia kell mandátumát. Szerinte Apjok a bejegyzésében ismét félrevezette a közvéleményt, mert nem azzal ért véget a gyűlés, hogy a jelenlévők nagy többségében a mandátum folytatása mellett szóltak. Ez a mondat nem hangzott el. Az viszont igen, hogy le kell mondania, amit többen is megismételtek. A választmányi tag úgy vélte, csupán annyiról volt szó, hogy a képviselőnek voltak támogatói, ami normális is. Ők állítólag azt mondták, ha már végig csinálta a kampányt, legyen ő a képviselő, ne jöjjön más helyette.

Mint arról csütörtökön beszámoltunk, a Nagybánya Területi RMDSZ választmányi ülést tartott, amelyet végül a nyilvánosság jelenléte nélkül szerveztek meg. A gyűlés után a Transindexnek Székely István ideiglenesen kinevezett elnök azt nyilatkozta, hogy az álláspontok nem közeledtek Apjok Norbert és az RMDSZ között, Apjok pedig elfogadta azt, hogy a Szövetség Állandó Tanácsa szankciókat léptet érvénybe, amelynek kimenetele Székely szerint legenyhébb esetben is az lehet, hogy az RMDSZ megvonja a képviselőtől a bizalmat. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS