2022. november 29. keddTaksony
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Sengel Ferenc újságíró lett az Erdély.ma új főszerkesztője

2021. január 20. 11:11, utolsó frissítés: 11:15

A tulajdonosváltást követően Sengel Ferenc jelenik meg az Erdély.ma portál impresszumában főszerkesztőként, aki korábban a Magyar Hírlap és az Origo újságírója is volt.


A Magyar Narancs korábbi cikke szerint a magyarországi NER-es kultúrharc egyik vezéralakjának, Szakács Árpádnak barátja és a Magyar Turán Szövetség Maros-megyei tagja.

A kultúrharcot elindító Szakács barátjaként a szerző Sengelt is megemlíti, mint akinek szerepe volt az újságíró karrierjének az alakításában. „Sengel Ferenc barátom intézte a felvételt, akinek az udvarán akkor is ott díszelgett az Árpád-sávos zászló” - mondta Szakács arról a rövid időszakról, amikor a budapest.hu-nál dolgozott. A cikk szerint Sengel több cégben is feltűnik a következő években Szakács partnereként.

Erdély.ma impresszumáról készült képernyőképErdély.ma impresszumáról készült képernyőkép


Bár az „új” Erdély.ma főszerkesztőjének személyére fény derült, munkatársairól egyelőre nincsenek információink, a portál impresszumában viszont azt írják, hamarosan az ő nevüket is közzéteszik.

A tulajdonos és főszerkesztő-váltásra azt követően került sor, hogy Tókos Levente főszerkesztő-tulajdonos lemondott tisztségéről, mert 2017 óta nem sikerült neki egy teljes szerkesztőséget felállítania. Az Erdély.ma tulajdonosának kiléte ismeretlen, Tókos azt nyilatkozta a Transindex kérdésére, hogy sem a FIDESZ, sem az erdélyi magyar pártok, RMDSZ vagy Erdélyi Magyar Szövetség vonzáskörébe nem tartozik. A leköszönő lapvezető annyit árult el, hogy a lapot egy olyan személynek adta el egy középkategóriás autó áráért, aki célkitűzéseit folytatni fogja. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS