2024. február 25. vasárnapGéza
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Speciális oltóingben érkezett a vakcináért a tanügyminiszter

2021. január 20. 14:38, utolsó frissítés: 14:52

Klaus Johannis után, aki ízlésesen fejlett karizmaival tette emlékezetessé a beoltását, szerdán Sorin Cîmpeanu tanügyminiszter is figyelemre méltót "alkotott".


A tárcavezető egy érdekes ruhadarabban jelent meg az oltóközpontban. Egy olyan ing volt ugyanis rajta, melynél egy könnyen nyitható zsebszerűség volt a felkar felső részén, azaz pont ott, ahová az oltásokat szokták adni.Később a miniszter ezzel kapcsolatban elmondta, nem új szerzemény a speciális ing. Korábban egy ENSZ-misszió keretében több mint 70 országban fordult meg, melyek közül több esetén is oltásokat kellett bevennie a beutazás előtt.

Az inget ebben az időszakban szerezte be, és most is felvette, mert "hatékony", azaz nem kell kínlódni ahhoz, hogy szabaddá tegye a karját.

A tárcavezető a vakcina beadását követően elmondta: napról napra nő azoknak a tanügyi alkalmazottaknak a száma, akik kérik a koronavírus elleni oltást.

Hozzátette, az oltás beadásával felelős magatartásról teszünk tanúbizonyságot önmagunkkal és mindazokkal szemben, akikkel közvetlenül vagy közvetett módon érintkezünk.

Minél több pedagógus oltatja be magát, annál inkább csökken az iskolákban a vírus terjedésének kockázata - véli.((agerpres) edupedu.ro, hírszerk.)

Fotó: gov.ro

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS