2021. március 6. szombatLeonóra, Inez
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A szociális segélyeket felülvizsgáló országos kampányt indít a munkaügyi minisztérium

2021. január 21. 11:15, utolsó frissítés: 11:15

Országos szintű vizsgálat indul hamarosan annak megállapítására, hogy a szociális segélyben részesülők közül kik azok, akik valóban munkaképtelenek és nehéz helyzetben vannak - jelentette be Raluca Turcan munkaügyi miniszter.


A tárcavezető csütörtöki Facebook-bejegyzésében azt írja, egyelőre az országos kampány előkészítésén dolgoznak, az ellenőrzéseket a megyei kifizetési és felügyeleti ügynökségek, a területi munkaügyi felügyelőségek és a megyei munkaerő-elhelyezési ügynökségek képviselőiből álló csapatok végzik majd.

"A cél azonosítani mindazokat, akik valóban kiszolgáltatott helyzetben vannak, mivel munkaképtelenek, elérték a nyugdíjkorhatárt vagy kisgyerekeket kell eltartaniuk. Esetükben integrált támogató intézkedéseket hozunk majd" - magyarázta.

Bejegyzésében a miniszter hozzáteszi, megoldásokat találnak majd a foglalkoztatás növelésére a szociális segélyben részesülők körében, a jelenleg betöltetlen állások 30 százalékára ugyanis szakképzetlen munkásokat keresnek.

"Az országos kampány csak akkor lesz sikeres, ha a polgármesteri hivatalok képviselői szorosan együttműködnek, és a bevont intézmények rendelkezésére bocsátják a kedvezményezettekkel kapcsolatos információkat, illetve megkönnyítik a kapcsolatfelvételt a potenciális munkaadókkal" - írja még bejegyzésében Raluca Turcan.(agerpres)Fotó: Raluca Turcan/Fb

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS