2021. március 7. vasárnapTamás
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Oltáskampány: előnyben részesítik az időseket és betegeket a regisztrációnál

2021. január 21. 12:38, utolsó frissítés: 12:51

A lakosság oltását felügyelő országos bizottság (CNCAV) tájékoztatása szerint változtatnak az online regisztráció menetén.


A tervek szerint a naponta megjelenő szabad helyek mindössze 25 százalékát foglalhatják le a második szakaszban oltásra kerülő alkalmazottak számára, míg a fennmaradó 75 százalékot fenntartják az idősek (65 év fölöttiek), a krónikus betegek, a fogyatékkal élők, illetve azok számára, akik az első körben is jogosultak voltak, de nem kapták meg az oltást.

A módosításra azért volt szükség közölte az oltáskampányt koordináló bizottság, hogy a kiszolgáltatott helyzetben lévő emberek valóban időben részesülhessenek a COVID-19 elleni immunizálásban. Ez európai uniós szintű elvárás is, ugyanakkor Romániában jelentősen bővítették azoknak a fontosnak minősülő szektoroknak, munkaköröknek a listáját, amelyek jogosultak a második körben való oltásra, így félő, hogy a betegek és idősek nem jutnak hozzá megfelelő időben az oltásra.

A CNCAV közleménye szerint „a következő napokban” lehet számítani a változtatások bevezetésére. Az Országos Távközlési Szolgálatot (STS) már felkérték, hogy hajtsák végre a módosításokat a rendszerben. Miután ezzel végeznek, egy pár nap tesztelés következik, majd „beélesítik” az új rendszert. (digi24.ro, hírszerk.)

Fotó: CDC/unsplash.com

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS