2021. március 9. keddFranciska, Fanni
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Maszkot kapnak az iskolába visszatérő tanulók

2021. január 29. 15:54, utolsó frissítés: 16:06

Védőmaszkokat fognak kapni az iskolába visszatérő tanulók, több mint 37 millió maszk van raktáron csak a közoktatásban tanulók számára - jelentette ki pénteken Sorin Cîmpeanu oktatási miniszter.


"A legutóbbi jelentések szerint országszerte több mint 37 millió védőmaszk van raktáron a tanulók számára. Emellett elrendeltem, hogy minden harmadik nap küldjenek helyzetjelentést az iskolákból a raktáron levő fertőtlenítőszer mennyiségéről. Az iskolák fel vannak tehát készülve, ha megszületik a döntés az újranyitásról" - mondta Câmpeanu az oktatási tárca által az egészségügyi minisztériummal és a COVID-19 elleni oltással kapcsolatos tevékenységeket koordináló országos bizottsággal (CNCAV) partnerségben, a pedagógusok számára megszervezett online webkonferencián.

A miniszter leszögezte, szeretné, ha a tanulók visszatérnének az iskolapadba a második félév kezdetén, de erről február 2-án születik majd döntés.

Cîmpeanu magyarázata szerint ugyanakkor megmarad a hibrid (párhuzamosan online és fizikai jelenléttel zajló) tanítás azokban az iskolákban, ahol vannak olyan pedagógusok és diákok, akiknek az egészségügyi állapota megköveteli az otthonmaradást. (agerpres)

fotó: Alexandra_Koch/Pixabay

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS