2021. március 9. keddFranciska, Fanni
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Kezdődjön egy hétig online az iskola, hogy legyen idő felkészülni - kéri a Tanulók Országos Tanácsa

2021. február 03. 17:11, utolsó frissítés: 17:11

Február 8-án kezdődik a második félév, és egyúttal a diákok 80%-a visszatér fizikailag is az iskolapadokba. 2,4 millió diákról van szó, akik az ország 6713 oktatási intézményében tanulnak az összesen 7203-ból.


Erről a kormány és az államelnök hozott döntést február 2-án, ám a megvalósítás mikéntjéről még keveset tudni, főleg hogy nem jelent még meg az oktatási és egészségügyi minisztérium erre vonatkozó közös rendelete sem. A Tanulók Országos Tanácsa ezzel kapcsolatban azt javasolja: hogy ne csak három nap maradjon az előkészületekre, az első héten még mindenhol legyen kizárólag online oktatás. Ez alatt az idő alatt az iskolák felkészülhetnének a diákok visszatérésére, az esetleges hibrid oktatásra, egyeztetnék az órarendeket, fertőtlenítenének stb. A tanács több iskolaigazgatóval egyeztetett a témában, és azok azon az állásponton voltak, amíg nem kapnak hivatalos instrukciókat, nem fognak neki az előkészületeknek, a felkészületlenség pedig diákok millióit sodorhatja veszélybe.

Sorin Campeanu oktatási miniszter erre reagálva azt nyilatkozta, az iskolák fel vannak készülve a kezdésre, erről őt biztosították a megyei tanfelügyelőségek. Holnap a tanfelügyelőségekkel tart videókonferenciát, ahol az egyik téma pont az iskolák felkészültsége.

Campeanu a Digi24-nek kedd este azt nyilatkozta, az iskolákban megválnak a plexi elválasztó falaktól, és párossával ülhetnek a tanulók a padokban, ám hordaniuk kell a maszkot nekik is és a tanároknak is.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS