2021. március 2. keddLujza
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Már jövő héten elkezdődhet a tanügyi alkalmazottak koronavírus elleni oltása

2021. február 21. 18:08, utolsó frissítés: 19:44

Már jövő héten elkezdődhet a tanügyi alkalmazottak koronavírus elleni oltása, az ezzel kapcsolatos döntést hétfőn hozza meg a COVID-19 elleni oltási kampányt koordináló bizottság (CNCAV) - közölte a tanügy-minisztérium.


A szaktárca tájékoztatása szerint az oltásra való előjegyzéshez a tanfelügyelőségeknek és az egyetemeknek mielőbb el kell küldeniük a megyei közegészségügyi igazgatóságokhoz azoknak a tanügyi dolgozóknak a listáját, akik a számukra létrehozott oltóközpontokban szeretnék megkapni az oltást. A listákon korcsoportok szerint - 55 éven aluliak és 55 éven felüliek - kell feltüntetni a neveket.

"A folyamat hozzávetőlegesen egy hétig tart majd, a tanügyi alkalmazottak elsőbbségi oltását biztosító oltóközpontok helyszínei már ismertek" - áll a minisztérium közleményében.

Ez idáig 42 ezer tanügyi dolgozó kapta meg a koronavírus elleni oltást, közülük 21 ezren a második dózist is. Ebben a számban nincsenek benne azok az egyetemi tanárok, akik az egészségügyben is dolgoznak, és ebben a minőségükben kapták meg az oltást.

Eddig 128.817 tanügyi alkalmazott regisztrált az oltási platformon - derül még ki a szaktárca közleményéből. (agerpres)

címoldali kép: MTI/Bús Csaba

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS