2021. május 13. csütörtökSzervác, Imola
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

FRISSÍTVE: Tűzriadó volt az egyik bukaresti kórházban, füstölni kezdett egy ventilátor

2021. február 21. 23:06, utolsó frissítés: 2021. február 22. 11:51

Füstölni kezdett a bukaresti Marius Nasta kórház udvarán lévő egyik mobil intenzív terápiás egység, a tudósítások szerint az egység ventilátorból származott a füst.


A helyszínre nagy erőkkel érkeztek a tűzoltók, összesen 10 autót vezényeltek ki a kórház udvarára. Emellett 14 mentős egységet vezényeltek ki a helyszínre, ahol lángokat nem, csak füstkibocsátást észleltek.

A bukaresti katasztrófavédelmi felügyelőség vezetője, Orlando Şchiopu szerint vasárnap 22 óra 22 perckor kapták a riasztást, miszerint az ott dolgozók lángokat láttak a Marius Nasta intézet terápiás egységként működő mobilkórházában. A Digi24 szerint este 23 óra magasságában már nem füstölt az egység, de vizsgálják az eset körülményeit.

A mobil egységben összesen 7 Covid-fertőzött pácienst ápolnak, közülük senki nem sérült meg. A hét páciens közül kettőt átvittek az intézet épületében működő intenzív osztályra, a többieket más osztályokon kezelik tovább. Raed Arafat államtitkár tájékoztatása szerint nem kell őket más kórházba szállítani.

Vlad Voiculescu egészségügyi miniszter is kiment a helyszínre. Vasárnap esti sajtónyilatkozatában azt mondta, "apró incidensről van szó, amely azonban nagy riadalmat okozott". A tárcavezető szerint a mobilkórház műszaki berendezését két hónappal ezelőtt ellenőrizték.

Frissítés: "Van egy tűzoltó alkalmazottunk, de hat hónapja szabadságon van"

Van egy tűzoltó alkalmazottja a bukaresti Marius Nasta tüdőgyógyászati intézetnek, de több mint hat hónapja szabadságon van - nyilatkozta hétfőn az egészségügyi intézmény menedzsere.

Beatrice Mahler azt mondta, a tűzoltói munkakörbe alkalmazott személy több mind fél éve vagy pihenő, vagy betegszabadságon van.

"Nagyon nehéz dolgozni egy olyan közintézménynél, amelyben a személyzet nem akar dolgozni, és a menedzsernek, illetve a vezetőségnek olyan személyekkel kell együttműködnie, akik nem hajlandók részt venni a tevékenységekben, ugyanakkor csak nagyon nehezen lehet ezért szankcionálni őket. Mindenképpen felül kell vizsgálni az ezt szabályozó törvényeket" - fogalmazott.

A kórházi berendezések időszakos ellenőrzésével kapcsolatban Mahler rámutatott, erre van egy pontos eljárás, és figyelmet fordít arra, hogy ezt rendszeresen elvégezzék. Ugyanakkor kifejtette: a műszaki személyzetet mindössze hárman alkotják, és két villanyszerelő dolgozik az intézetnél, közülük egyiket a szükségállapot idején alkalmazták. (digi24/agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS