2021. május 13. csütörtökSzervác, Imola
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Hétfőtől online folytatja a második félévét a BBTE

2021. február 22. 12:47, utolsó frissítés: 12:49

Hétfőn kezdődik az egyetemi oktatás második féléve. A kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem legtöbb kara online formában folytatja a tanítást a második félévben is. Viszont vannak olyan szakterületek is, amelyeken a tanítás hibrid vagy klasszikus módon zajlik – jelentette ki Daniel David, a BBTE rektora az Edupedu.ro-nak.


A rektor ehhez azt is hozzátette, hogy ezeken a forgatókönyveken akár egyik hétről a másikra változtathatnak, attól függően, hogy a járványügyi feltételek hogyan alakulnak.

Ami a BBTE 22 karának hallgatói bentlakását illeti, Daniel David úgy látja, hogy továbbra is a kapacitás 35-40 százalékával kell működniük, különben nem tudnák biztosítani a biztonsági feltételeket.

A rektor azt is elmondta, hogy az első dolog, amit a nyár óta egyetemi szinten tettek, az volt, hogy szociális ösztöndíjat biztosítsanak minden támogatható pályázónak, ami a korábbi években nem történt meg elegendő forrás hiánya miatt. Ugyanakkor az egyetem tablettokkal és laptopokkal is támogatta azokat a diákokat, akik ennek szükségét érezték és jogosultak voltak rá. (edupedu.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS