2021. április 20. keddTivadar
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Feljelentést tett a sepsiszentgyörgyi városháza a Szakszervezetek Művelődési Házának ügyében

2021. február 22. 16:47, utolsó frissítés: 21:41

Több hivatalos lépést és bejelentést követően Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala feljelentést tett a Szakszervezetek Művelődési Házának ügyében, hiszen az érintett épület nemcsak elhanyagolt állapotban van, de problémákat is okoz a lakók biztonságát és egészségét illetően - írja a városháza egy közleményben.


A város központjában található Szakszervezetek Művelődési Háza nem képezi Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának tulajdonát, ellenben az önkormányzat felelőssége, hogy a város területén ne legyenek olyan súlyosbodó problémák, amelyek rongáláshoz vezetnek és kellemetlenséget okoznak a lakóknak.

"Figyelembe véve, hogy a Szakszervezeti Művelődési Házak Országos Szövetsége magának követeli a Sepsiszentgyörgy központjában található ingatlan tulajdonjogát, valamint azt, hogy az épület leromlott állapotban található és illegális cselekmények, kihágások helyszínéül szolgál, Sepsiszentgyörgy Önkormányzata kénytelen volt egy bűnvádi eljárás indítását kezdeményezni.
A helyi hatóságok úgy gondolják, hogy a tulajdonosok felelőssége, hogy gondoskodjanak a Szakszervezetek Művelődési Házának épületéről, és elkerüljék azokat a problémákat, amelyek a hosszú éveken át tartó elhagyásából adódhatnak"- írják. Szerkesztőségünk információ szerint az épületbe éve óta járnak be ismeretlenek, akik megrongálták az épületet, illetve eltulajdonítottak belőle építkezésre szolgáló anyagokat.

"Sepsiszentgyörgy Önkormányzata többször is felkérte az Országos Rendőrséget, hogy járőrözzenek a környéken az esetleges illegális cselekmények megelőzése érdekében. Figyelembe véve azt is, hogy a Helyi Rendőrség közel egy éve az Országos Rendőrség, és nem az önkormányzat alárendeltségéhez tartozik, a hatóságoknak nincs más eszközük a közrend és a béke fenntartásának biztosítására a Szakszervezetek Művelődési Házának épülete körül"- írja a közlemény.

A város évek óta át szeretné venni a Szakszervezetek Művelődési Házának tulajdonjogát, és visszahelyezni azt a város kulturális körforgásába, ehhez azonban egy központi szinten hozott döntésre van szükség, ami a volt kommunista szakszervezet örökségét illeti. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS