2021. március 2. keddLujza
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Sztrájkőrséget állnak az egészségügyisek egy európai színvonalú egészségügyért

2021. február 23. 11:00, utolsó frissítés: 11:00

Az európai színvonalnak megfelelő egészségügyet szeretne kicsikarni az egészségügyi dolgozókat tömörítő Sanitas Szakszervezeti Szövetség, ezért kedden sztrájkőrséget állnak a parlament épülete előtt.


Az érdekvédelmi szervezet tagjai ezzel pontosabban azt szeretnék elérni, hogy a költségvetési törvényt úgy módosítsák, hogy az minőségi egészségügyet biztosítson a szolgáltatások kedvezményezettjeinek és a rendszerben dolgozóknak egyaránt.

A Sanitas Facebook-oldalán közzétett bejegyzés szerint a rövidesen a parlament elé kerülő államháztartási törvény "ismét a lista végére helyezi az egészségügyet" költségvetési kiadások tekintetében – írja az Agerpres.

Forrás: Sindicatul Sanitas Facebook-oldalForrás: Sindicatul Sanitas Facebook-oldal


"A kormány bebizonyította, hogy ugyanolyan közönnyel kezeli ezt az életbevágóan fontos ágazatot, mint a korábbi kabinetek" - fogalmaznak a Sanitas képviselői. Ugyanakkor felkérik a parlamentet, módosítsa a kormány által elfogadott tervezetet úgy, hogy az "minőségi, az európai színvonalnak megfelelő egészségügyet" biztosítson a szolgáltatások kedvezményezettjeinek és a rendszerben dolgozóknak egyaránt.

Forrás: Sindicatul Sanitas Facebook-oldalForrás: Sindicatul Sanitas Facebook-oldal


A kormány hétfő este elfogadta a 2021-es költségvetési törvény tervezetének végső formáját, amelyet a Törvényhozási Tanács is jóváhagyott.

Ludovic Orban képviselőházi elnök korábbi bejelentése értelmében a tervezetet vélhetően a keddi nap folyamán kapja meg a parlament. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS