2021. március 2. keddLujza
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Mihai Goţiu: a volt törvényhozók vissza akarják szerezni különnyugdíjaikat

2021. február 23. 12:25, utolsó frissítés: 12:45

Mihai Goţiu exszenátor azt állítja, hogy az egykori törvényhozók egy része "nem adja fel", és "vissza akarja szerezni különnyugdíját", miután a közelmúltban a parlament megszavazta azok megszüntetését.


Goţiu ugyanis kapott egy petíciót a volt törvényhozók szövetségétől, amelyben az aláírók azt kérik a nép ügyvédjétől, hogy fellebbezze meg az alkotmánybíróságon azt a törvényt, amellyel a parlamenti képviselők különleges nyugdíját hatályon kívül helyezték.

Közzétette: Mihai Goţiu – 2021. február 21., vasárnap


A volt szenátor egészen addig nem is tudott a szövetségről, amíg annak tagjai most arra kérték őt, hogy ő is írja alá a petíciót. A tagok ugyanis pártoktól függetlenül együttműködnek egymással bizonyos kérdésekben, és megpróbálják Goţiu szerint kívülről befolyásolni a politikai döntéseket a "szellemszövetség" segítségével, amely 2009-ben alakult.

A volt szenátor által közzétett petíció szerint a szövetség azt állítja, hogy "diszkriminatív" az, ahogy a törvényt alkalmazzák, mert például a bírák, különnyugdíjat kapnak, és a törvényhozók, akik "létrehozzák a törvényt", nem kapnak speciális nyugdíjat.

”FOȘTII PARLAMENTARI” NU RENUNȚĂ. Cum vor să-și ”recâștige” PENSIILE SPECIALE. Ce i-au cerut Avocatului Poporului (și...

Közzétette: Mihai Goţiu – 2021. február 21., vasárnap


Ami egyébként a hétfői hírünkben említett narratívára hajaz, amelyet Gheorghe Funar is szajkózott, aki szintén a nép ügyvédjét szerette volna ezzel meggyőzni, hogy megtámadja a speciális nyugdíjak eltörlését. (alephnews/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS