2022. szeptember 27. keddAdalbert
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Kétszáz koporsó lebeg a Földközi-tengeren, miután egy temető belecsúszott a vízbe

2021. február 23. 14:57, utolsó frissítés: 15:03

Rémisztő jelenetnek voltak szemtanúi az olaszországi Genova város közelében található Camogli lakói.


A turisztikai üdülőhely temetője ugyanis a part menti sziklás részén épült fel, ahonnan egykor lélegzetelállító kilátás tárult a Földközi-tengerre. Hétfői óta azonban a temető egy része hiányzik, mert egy földcsuszamlást követően a sziklán épült kápolnák belezuhantak a tengerbe.Így aztán körülbelül 200 koporsó és urna hánykolódik azóta is a tengeren.

A képeken egyébként úgy tűnik, hogy a szikla körülbelül 50 méter magasról zuhanhatott a tengerbe, magával rántva több tömbház nagyságú kriptát is.

A hatóságok megpróbálják a lehető legtöbb koporsót visszaszerezni, viszont a mentési folyamat csak lassan megy. Hétfő délután mintegy 10 koporsót tudtak kimenteni a tengerből. A mentést ugyanis akadályozza, hogy a koporsók a törmelék alá is bekerültek. Az eltemettek rokonai így arra várnak, hogy megtudják, hogy szeretteik maradványai megmenthetőek-e, vagy a tengerfenéken maradnak.

A többi koporsó mentésére az elkövetkezendő napokban kerül sor, ami után visszahelyezik őket a temetőbe, remélve, hogy most már tényleg végső nyughelyük lesz.Kedden geológusok tanulmányozzák majd a területet drónok segítségével, hogy megállapítsák a sziklát ért erózió mértékét, veszélyességi fokát. A területet már egy ideje megfigyelés alatt tartják a folyamatos viharok miatt, a most lesodródott részt pedig már napok óta elkerítették, mert furcsa hangokat hallottak – írja az ANSA.

Nyitókép: Profimedia
(ansa/alephnews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS