2021. március 1. hétfőAlbin
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Több mint 4000-en fertőződtek meg oltás után, mert nem várták meg az immunitást

2021. február 23. 15:44, utolsó frissítés: 17:48

Valeriu Gheorghiță elmondása szerint több mint 4000-en fertőződtek újra a vakcinázás követően. Az országos oltási kampány koordinátora ezért ismételten arra figyelmeztetett, hogy a koronavírus elleni teljes védelmet, a vakcina második adagját követő 7-14 nap elteltével érik el. Addig is, a katona-orvos arra kérte az embereket, hogy ne lankadjon a figyelmük és ugyanúgy figyeljenek oda a fertőzésveszélyre.


Február 21-ig számítva, 3969 olyan személy fertőződött meg, aki már megkapta a koronavírus-elleni első oltást (azaz a beoltottak 0,49 százaléka pozitívnak bizonyult). Az első adag után legalább egy hét kell elteljen annak érdekében, hogy kialakuljon az immunitás.

A második oltást követően 446 ember tesztje lett pozitív, azaz 0,08 százalékuk fertőződött meg. A második adagtól számítva a pozitív tesztig eltelt medián idő 4 nap volt.

„Emlékezzünk arra, hogy a vakcina védettsége a második adag beadása után (a vakcina típusától függően) 7, 10, 14 nap után éri el a maximális értékét. Hangsúlyoznám, hogy az intézkedéseket be kell tartani, mert különben hamis biztonságérzetet kelthet és SARS-COV-2 fertőzésnek tehetjük ki magunkat" - mondta Valeriu Gheorghiță. (stiripesurse)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS