2021. március 7. vasárnapTamás
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Hegedüs Csilla: „Most már hivatalos! Mától az európai alapok minisztériumában vagyok államtitkár!”

2021. február 23. 19:54, utolsó frissítés: 19:54

Az európai beruházások és projektek minisztériumának államtitkárává nevezte ki Hegedüs Csillát a miniszterelnök - számol be a kinevezésről az Agerpres.


Florin Cîţu rendelete kedden jelent meg a Hivatalos Közlönyben. A kormányfő ugyanakkor felmentette tisztségéből a tárca korábbi államtitkárát, Liliana Anghelt.

Hegedüs Csilla a közösségi média oldalán örömmel jelentette be a hírt:

Most már hivatalos! Mától az európai alapok minisztériumában vagyok államtitkár!

17 éve nyertünk először uniós pályázatot, és azóta is abból szervezzük a kulturális programokat a Bonchidai Bánffy kastélyban. 15 éve dolgozom az európai bizottsággal. Azért jöttem az európai uniós alapok minisztériumába dolgozni, mert változtatni akarok: azt akarom, hogy új, jobban fizetett munkahelyek legyenek ebben az országban, jó utakon járjunk, felújított iskoláink, kórházaink templomaink és kastélyaink legyenek. Hogy ne a kútról kelljen a vizet hozni. Románia több pénzt kap most az uniótól, mint valaha. Én változtatni és hozzájárulni akarok az Európai Unió nyújtotta Helyreállítási Alap kialakításához, amely lehetőséget ad arra, hogy a tagállamok a koronavírus okozta járvány következményeit enyhítsék, és újra növekedési pályára állhassanak. Együtt az EU 2021–2027-es időszakra vonatkozó többéves pénzügyi keretéről (MFF) szóló rendeletével, lényeges változások elérésén fogok dolgozni
” – írta az újonnan kinevezett, aki köszöni a szövetségi elnök és az RMDSZ bizalmát, és ígéri, hogy „dolgozni jöttem, dolgozni fogok.”


(agerpres, hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS