2021. április 21. szerdaKonrád
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Olx-en árulják a mangaliai városi kórházat, ahol pillanatnyilag covid-betegeket ápolnak

2021. február 25. 11:20, utolsó frissítés: 11:30

A tengerparti Mangalia város kórházának egy részét egy internetes kereskedelmi oldalon árulják: a szülészetet és gyerekgyógyászatot is magába foglaló épületegyüttesneknek az olx-en keresnek új tulajdonost. A sztorira az Europafm figyelt fel.


Az épület tulajdonosa 2,5 millió eurót kér a telekért és az épületegyüttesért, a kapott összegen pedig szintén a tengerparton luxusszállodát építene.

A nagyon előnyös helyszínen, közvetlenül a tenger mellett fekvő 7000 négyzetméteres területet a Vöröskereszt igényelte vissza 2017-ben a bíróságon, és megnyerte a pert, azonban az ezzel járó költségeket nem tudta kifizetni, ezért az ingatlant árverésre bocsátották. A licitet egy argeși személy nyerte, akinek a bírósági végzés értelmében szerződéses kötelezettsége van a kórházzal. Újságírói kérdésre válaszolva a kórház vezetője, Alina Dan elmondta, hogy feltételként volt megszabva az, hogy függetlenül attól, ki lesz az ingatlannak a tulajdonosa, köteles 10 évig megőrizni az orvosi tevékenységet.

A kórházat pillanatnyilag a mangaliai városháza működteti. A törvény szerint a bérbeadó bérleti díjat kérhet az azt használó helyi hatóságtól. A polgármesteri hivatal azonban azt állítja, hogy a tulajdonos által kért havi csaknem 10 000 eurós összege túl magas. Az önkormányzat már aggódik, mondja Ozghiun Menabit helyi tanácsos: "Ha holnap az új tulajdonos elmegy az ENEL-hez, és a saját nevében szerződést köt az áramszolgáltatóval, akkor jöhet és lezárja az áramellátást, azzal az indokkal, hogy nem akarja fizetni azt, amit a kórház fogyaszt."

A Mangaliai Városi Kórház jelenleg covid-kórházként működik, a déli partvidék minden betegét kiszolgálja. A polgármesteri hivatal egyébként új kórházat kíván építeni a meglévő közelében, a projekt már régóta esedékes. (europafm)

Nyitókép forrása: olx.ro

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS