2021. április 20. keddTivadar
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Összenő, ami összetartozik, Trump után Șoșoacăt is letiltotta a Facebook

2021. február 25. 15:29, utolsó frissítés: 16:46

Donald Trump után újabb botrányhős bejegyzéseit kell nélkülöznie a nagyérdemű közönségnek.


A Facebook ugyanis ideiglenesen, 30 napra letiltotta Diana Șoșoacă posztolási jogát, mert az AUR színeiben parlamentbe jutó szenátor beszólt az őt kommentáló felhasználónak.

Șoșoacă valamiért nagyon megsértődhetett követőjére, mert azt mondta neki, hogy "olyan hülye feje van, hogy még a saját pulykái is kinevetik". Úgy tűnik, a Facebook szerint a szenátor ezzel túllőtt a célon, mert egy feljelentést követően letiltotta Șoșoacăt

Șoșoacă szenátort fegyelmezetlenség miatt zárták ki az AUR frakciójából február 10-én. Állítólag azért, mert a politikus részt vett egy olyan rendezvényen, amelyen nem tartották be a járványügyi előírásokat (a résztvevők átkarolták egymást, és egyszerre énekeltek egy mikrofont használva).

A helyzetet az is súlyosbította ugyanakkor, hogy a korlátozásokra fittyet hányó szenátor, az egészségügyi korlátozásokért felelős Raed Arafatnak is üzent. Arra kérte a mintegy 15-20 fős bulizós csapatát, hogy énekeljenek valami szívből jövő román nótát, amit Arafatnak dedikált. Șoșoacă barátai a „Noi suntem români”; kezdetű nótát kezdték el énekelni, amelynek első két sora összefoglalva magyarul annyit tesz, „mi románok vagyunk itt kezdettől fogva e föld urai”. Nem kell filológiai doktori diplomával rendelkezni ahhoz, hogy megfejtsük Șoșoacă Arafatnak címzett üzenetét, amelyben a járványintézkedések ellenzése és a román extrémnacionalizmus idegengyűlölete fonódik össze.
(stiripesurse/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS