2021. április 20. keddTivadar
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

45 joghallgatót zár ki a Bukaresti Egyetem, csalás miatt

2021. március 02. 15:27, utolsó frissítés: 16:03

Ma jelentette be a Bukaresti Egyetem rektora, Marian Preda, hogy kizárják azt a 45, elsőéves diákot, akiket csaláson értek a februári online vizsgáztatás során. Az első éves hallgatók a jogi karra jártak, ami a rektor szerint még inkább súlyosbítja a vétküket, hiszen belőlük lettek volna a jövő ügyvédei, bírói.


Az egyetemi vezető kifejtette: a jogi kar kari tanácsának nagy többséggel meghozott döntése volt a kizárás, melyet ő helyben hagyott. Leszögezte: a csalásra nem lehet más válasz csak a kizárás.

Preda arról is beszélt, hogy hogy komoly gondok vannak a hazai felsőoktatásban, ide tartozik a „tömegoktatásra” való áttérés, a „diplomagyárak” megjelenése, valamint a színvonalas egyetemek alulfinanszírozottsága. Felhívást intézett ugyanakkor egyetemi kollégáihoz, de a diáksághoz is, hogy közösen próbáljanak tenni az egyetemi oktatás színvonalának javítása érdekében.

Az edupedu.ro szerint a 45 elsőéves joghallgató a Whatsapp applikáció segítségével csalt a vizsgákon. Két csoportba oszlottak, és az egyik csoport kikereste a helyes válaszokat az épp online vizsgázók számára. Emellett kis oktatóvideókat is készítettek azzal kapcsolatban, hogy pl. miként kell állítani a képernyőt, hogy hozzá tudjanak férni az „inspirációs forráshoz”. (edupedu.ro, hírszerk.)


Nyitókép: unibuc.ro

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS