2021. április 19. hétfőEmma
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A háziorvosok szervezete megpróbálta elmagyarázni, miért nem regisztrálják a tagjaik oltásra a pácienseiket

2021. március 02. 16:42, utolsó frissítés: 16:57

A Háziorvosok Munkáltatói Szövetsége megpróbálta elmagyarázni, hogy a háziorvosok közül sokan miért utasítják el a pácienseik regisztrálását az oltásra.


Amint a közleményükben kifejtik: nekik nincs külön hozzáférésük a rendszerhez, így épp annyi eséllyel próbálkoznak, mint a magánszemélyek. Hozzáteszik: 7 féle módja van az oltásra való regisztrálásnak, és a többi 6-ot ajánlják a pácienseik figyelmébe, mivel „lehet hogy ezek az eljárások gyorsabbak”. Hogy mégis mitől lennének gyorsabbak, az nem derül ki a szervezet közleményéből.

„Mindig vannak olyanok, akik el szeretnék kerülni a technikai eljárásokat, ezért egy ismert orvos közvetlen kapcsolata a legegyszerűbb megoldás számukra” – írják. Hozzátéve: az orvosnak is van munkaideje és szüksége van pihenésre is.

A newseek.ro értesülései szerint Vlad Voiculescu egészségügyi miniszter a családorvosoknak 30 lej értékű juttatást ígért minden olyan páciens után, akit ők jegyeznek elő oltásra, és vállalják, hogy felügyelik utólag is ezek állapotát. (newsweek.ro, hírszerk.)

Nyitókép: CDC/unsplash.com

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS