2021. május 15. szombatZsófia, Szonja
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Koronavírus-ellenes oltás: március 15-étől válik elérhetővé a várólistás előjegyzés

2021. március 02. 17:46, utolsó frissítés: 17:46

Március 15-étől várólistára regisztrálhatnak azok, akik az erre a célra létrehozott platformon kérnek előjegyzést a koronavírus elleni oltásra - jelentette be kedden az országos oltási kampányt koordináló bizottság vezetője.


Valeriu Gheorghiţă elmondta, mindegyik oltóközpontnak lesz egy várólistája, és március 15-étől erre iratkozhatnak majd fel azok, akik fiókot hoznak létre az előjegyzési platformon. "Amint a kiválasztott oltóközpontnál lesznek elérhető helyek, az illető személy kap egy értesítést SMS-ben, illetve e-mailben, és 24 órán belül vissza kell igazolnia az előjegyzést" - magyarázta.

Gheorghiţă hozzátette, amint ez a rendszer életbe lép, a várólistákon szereplő személyek élveznek prioritást az oltásra való előjegyzést illetően, ezért arra biztatnak mindenkit, hogy ezzel a módszerrel regisztráljon a vakcinára.

A katonaorvos szerint továbbra is tartják magukat ahhoz a célkitűzéshez, hogy áprilisban kezdődjön el az oltási kampány harmadik szakasza.

A kampány koordinátora arról is beszélt, hogy jelenleg több mint 1,2 millió előjegyzést regisztrálnak a platformon, 423.417 személynek a Pfizer-Biontech és a Moderna oltóanyagának első adagát, 611.745 személynek pedig a második adagot kell megkapnia. Az AstraZeneca által gyártott oltóanyag első dózisára 85.020 személy, a második dózisra 232.000 személy vár. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS