2021. május 14. péntekBonifác
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Házakkal csábítanák haza a fiatalokat Sepsiszentgyörgyön

2021. március 02. 18:34, utolsó frissítés: 19:07

35 sorházból álló lakónegyed építésével segít a fiatalok lakhatási lehetőségein Sepsiszentgyörgy önkormányzata – írja a Sláger Rádió.


A rádió oldalán azt írja, a városháza a „Gyere haza” program számára elkülönített Borvíz utcai területen 5 sorban 5 ház-, illetve egy másik sorban 10 ház építésének megvalósíthatósági tanulmányát fogadta el legutóbbi ülésén. A tervezett új lakónegyed építése számítások szerint 4 millió lejbe kerül. A városvezetés szerint, az új lakásokat a fiatal családoknak szeretnék adni, főleg olyanoknak is, akik hazaköltöznének szülővárosukba.


Jelenleg keresik az építéshez szükséges finanszírozási forrásokat

A Sláger Rádió szerint két lehetőség körvonalazódik:

1.) Megpróbálják a tervet megvalósítani az Országos Lakásépítési Ügynökség (ANL) finanszírozásával (az odaítélési feltételek ekkor ugyanazok lesznek mint az eddigi ANL-s tömbházak esetében).

2.) Sepsiszentgyörgy önkormányzata saját költségvetéséből építi meg a sorházakból álló lakónegyedet (ez esetben a helyi tanács dolgozza majd ki az odaítélési feltételek rendszerét)

Az önkormányzat által elfogadott megvalósíthatósági tanulmány szerint a lakónegyed megtervezése 2 hónapot tart, az építésre további tíz hónapot számolnak. (Sláger Rádió)

Nyitókép: Sepsiszentgyörgy Önkormányzata FB.-oldalHa tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS