2021. április 20. keddTivadar
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Beoltották a Pfizer vakcinájával, másnap elhunyt egy 45 éves férfi

2021. március 04. 12:24, utolsó frissítés: 12:35

Az országos oltási kampány koordinációjáért felelős bizottság (CNCAV) is megerősítette a hírt: meghalt egy Argeș megyei 45 éves férfi, másnapra rá, hogy a Pfizer vakcinájával beoltották.


A férfi március 2-ára volt regisztrálva a Pfizer - BionTech készítményével való első oltásra, az Argeș megyei Mioveni településen található oltási központnál. A vakcina beadása után a protokollnak megfelelően 15 percig megfigyelés alatt tartották, ekkor nem mutatott semmilyen különös tünetet, majd elhagyta az oltási központot.

A CNCAV által adott kibocsátott információk szerint négy órával a vakcina beadása után mentőautóval szállították a Mioveni-i kórházba, mert otthon eszméletét vesztette.

A sürgősségre érve az állapota stabilizálódott, majd az orvosok kérésére nem hallgatva, még aznap este saját maga felelősségére hagyta el a kórházat.

A halál beálltát március 3-án reggel állapították meg az otthonába kiérkező mentősök.

A háziorvosa közben a sajtó tudtára adta, több krónikus betegséggel is nyilvántartásba volt véve az illető: diszlipidémia és magas vérnyomás szerepelt a kórlapján. (stiripesurse.ro)

Nyitókép: Mihail Oprescu/Flickr

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS