2021. április 21. szerdaKonrád
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Johannis: mégiscsak tudni kéne, ki felel a diaszpóratüntetésen elkövetett erőszakos rendőri fellépésért

2021. március 04. 15:11, utolsó frissítés: 15:11

Klaus Johannis államfő Facebookon közzétett bejegyzésében üzent Stelian Ion igazságügyi miniszternek, hogy magyarázza el a publikum előtt, miért vetettek véget a 2018. augusztus 10-i diaszpóratüntetéssel kapcsolatos nyomozásnak, amely a csendőri túlkapásokat és az akkor vezetői funkciókat betöltő személyeket vizsgálta volna újra.


Ezen az emlékezetes tüntetésen történt, hogy a hatóság emberei erőszakosan léptek fel a tüntetőkkel szemben, könnygázt alkalmaztak és többen meg is sérültek a demonstrálók közül. Az eset kapcsán eljárást indított a DIICOT, viszont tavaly nyáron egy ügyészük lezárta a nyomozást, ez került most újra terítékre, de a Bukaresti Törvényszék hirtelen megint lezárta az ügyet, a döntés pedig jogerős.

"A romániaiaknak joguk van tudni, hogy ki a felelős a békés tüntetők elleni erőszakos fellépésben. A dolgok itt nem érhetnek véget, ezért kértem az igazságügyi minisztert és a belügyminisztert is, találják meg a megoldást, hogy derüljön fény az igazságra"- írta Johannis a Facebookon.

Solicit ministrului Justiției să explice public de urgență cum s-a ajuns în situația ca dosarul vizând evenimentele din...

Közzétette: Klaus Iohannis – 2021. március 4., csütörtök
(g4media, hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS