2024. március 4. hétfőKázmér
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Romániában is azonosították a dél-afrikai vírustörzset

2021. március 05. 11:12, utolsó frissítés: 11:14

Először a MedLife azonosította a Dél-Afrikából származó vírustörzs jelenlétét az országban. A G4media azt írja, hogy 93 véletlenszerűen választott mintából két személy esetében fedezték fel az új típusú törzset, az egyik egy bukaresti, a másik pedig egy piteşti-i pácienstől származik.


A MedLife kutatócsoportja továbbá 72 személy esetében fedezte fel a brit vírustörzs jelenlétét, ami 77%-os prevelanciát jelent az elemzett csoportban.

A jelentés szerint a brit törzs általi fertőzések többsége a fővárosban élő személyektől származik (61), de találtak ilyen fertőzöttet Konstanca (4), Dâmbovița (2), Prahova (1), Ilfov (1), Galac (1), Kolozs (1) és Teleorman (1) megyékből is.

A MedLife közleményében azt írja, hogy az elkövetkezendő időszakban a brit törzs lesz a meghatározó a romániai fertőzések esetében, és valószínűleg egy újabb hullám előtt állunk.

A hivatalos adatok szerint a brit törzs általi fertőzések száma Romániában eddig elérte a 272-t, ebből 151 személyt azonosítottak a MedLife szakemberei, a többit pedig más állami intézményekben fedezték fel. (G4media)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS