2021. április 20. keddTivadar
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Meghibásodott elektromos vezeték okozhatta a suceavai közigazgatási palota manzárdjában kiütött tüzet

2021. március 07. 15:27, utolsó frissítés: 15:27

Egy meghibásodott elektromos vezeték okozhatta a Suceava megyei prefektusi hivatalnak és megyei tanácsnak helyet adó megyeközponti közigazgatási palota manzárdjában szombat reggel kiütött tüzet - tájékoztatott vasárnap Alin Găleată, a Suceava megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) szóvivője.


A szakemberekből álló helyszíni vizsgálóbizottság megállapítása szerint a tűz a manzárdban levő egyik mellékhelyiségben keletkezett egy meghibásodott elektromos vezeték miatt, amely túlforrósodott. A tűz rövid idő alatt elharapózott a huzatos padlástérben, és a fából készült elemek égni kezdtek, hamarosan lángba borítva az egész tetőszerkezetet. Az erősen fújó szél még jobban táplálta a lángokat - derül ki az Agerpres hírügynökségnek eljutatott közleményből.

Găleată elmondta, az előzetes vizsgálatok szerint az épület földszintjén és az első emeleten kevésbé okozott károkat a tűz, így lehetséges, hogy a földszinti helyiségeket már használni lehet az elkövetkező időszakban.

A többi irodát sürgősségi eljárással áthelyezik más, a megyei tanács közigazgatásában lévő épületekbe, hogy a prefektusi hivatal és a megyei önkormányzat tevékenysége ne boruljon fel.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS