2021. április 20. keddTivadar
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Úgy szervezett oltásellenes tüntetést a Calea Neamului, hogy közben Târnoveanut letiltotta a Facebook

2021. március 07. 18:59, utolsó frissítés: 2021. március 08. 09:53

Nagyjából 1000-1500 trikolórokkal felszerelkezett személy vett részt azon az oltásellenes tüntetésen Bukarestben, amelyet Alianța Părinților szervezett, de több más szervezett is csatlakozott hozzá, többek között az úzvölgyi világháborús temető kapcsán elhíresült Calea Neamului.


Az oltások "pandémia ürügy miatti" kötelező tétele ellen szervezett tüntetésen a G4Media tudósítása szerint részt vett az AUR két társelnöke, Claudiu Târziu és George Simion is.A közösségi médiában szervezett tüntetés 15 órakor kezdődött a parlement épülete előtti téren. Az eseményen tiltakoztak az úgynevezett "oltási útlevél" bevezetése ellen is. Nem meglepő módon a résztvevők többsége nem hordott sem védőmaszkot, sem illetve a fizikai távolságot sem tartották egymástól a résztvevők.

A "Nem az oltások ellen, hanem a döntési SZABADSÁG védelmében" szlogennel meghirdetett tüntetés résztvevői elégedetlenségüket fejezték ki a képviselőház asztalán levő törvénytervezetbe foglaltakkal szemben, melyek szerint bírságokat rónának ki azokra a szülőkre, akik megtagadják, hogy gyerekeik megkapják a kötelező védőoltásokat. Vasárnap délután több más városban - például Nagyszebenben és Nagyváradon - is szerveznek hasonló megmozdulásokat.

Az tüntetés érdekessége, hogy az eseményt meghirdető posztja miatt, amiben azt hangsúlyozta, hogy nem engedik, hogy mennybe jutott román hősök élete által elnyert szabadságot elvegyék és eltapossák, a Calea Neamului vezetőjét, Mihai Târnoveanut profilját letiltotta a Facebook.

Târnoveanunak nem ez az első profilja, amit letilt a FacebookTârnoveanunak nem ez az első profilja, amit letilt a Facebook


(agerpres/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS