2021. április 20. keddTivadar
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

FRISSÍTVE: Túlságosan benyugtatózzák a koronavírusos betegeket a nagyszebeni kórház intenzív osztályán?

2021. március 08. 16:25, utolsó frissítés: 2021. március 09. 16:09

Hivatalból vizsgálatot indított, emberölés gyanúja miatt a Szeben megyei ügyészség, miután megjelent egy cikk a nagyszebeni médiában, amelyben egy névtelen forrás azt nyilatkozza, hogy a megyei kórház intenzív osztályának egykori alkalmazottjaként kollégáival együtt koronavírusos betegek halálát okozták.


A helyi sajtóban vasárnap megjelent cikkben a kórház névtelenül nyilatkozó volt alkalmazottja azt állítja, hogy az intenzív osztályra kerülő betegeket nem kezelik megfelelően és így veszélyeztetik az életüket. Többek között azt állítja, hogy az első pillanattól kezdve folyamatosan benyugtatózzák, így lehetőségük sincs magukhoz térni az altatásból. Állítása szerint, amikor a betegek már alig kapnak levegőt, és ezért nyugtalanabbak lesznek, az ágyhoz is kötik őket.

Ion Veştemean főügyész az AGERPRES hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, a cikk alapján, hivatalból indítottak eljárást az ügyben.

Kérdésre válaszolva a főügyész azt is kijelentette, a járvány alatt nem érkezett hozzájuk feljelentés vagy névtelen levél arra vonatkozóan, hogy koronavírusos betegeket ölnének meg a nagyszebeni megyei kórház intenzív osztályán.

Vlad Voiculescu egészségügyi miniszter sokkolónak nevezte a cikkben közölt információkat, hozzátéve azonban, hogy ezek valóságtartalmát még ellenőrizni kell. A tárcavezető szerint ez idáig nem kapott jelzéseket arról, hogy más osztályokon is hasonló dolgok történtek volna.

Frissítés: Belső vizsgálat indult a megyei kórház intenzív osztályán

Belső vizsgálatot indít a nagyszebeni megyei kórház vezetősége a volt alkalmazott névtelen nyilatkozta után – írja az AGERPRES.

A kórház vezetősége hétfői közleményében hangsúlyozza, a járvány eleje óta összesen 570 koronavírusos beteget utaltak be az intenzív osztályra, akik közül 152-en visszakerültek arra az osztályra, ahonnan érkeztek, mert javult az állapotuk, 397-en meghaltak, 21 beteget pedig jelenleg is ott ápolnak.

"Hangsúlyozzuk, hogy az intenzív osztályra a nagyon súlyos állapotban levő, légzéstámogatást igénylő páciensek kerülnek" - fogalmaznak.

A közleményben kiemelik, a járványkezeléssel kapcsolatos eljárások és protokoll állandó változásban van, folyamatosan az adott helyzethez igazítják, hogy a legjobb körülményeket és kezelést biztosíthassák a betegeknek. "Azt szeretnénk, hogy a kórház és az illetékes szervek által indított vizsgálatok nyomán a közvélemény ismerje meg az igazságot" - áll még a dokumentumban.

(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS