2021. április 22. csütörtökCsilla, Noémi
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Szerdától már kérhetnek időpontot AstraZeneca oltásra a 4,5 ezrelék fölötti fertőzési rátájú települések lakói

2021. március 10. 20:50, utolsó frissítés: 2021. március 11. 10:03

Update:

Kolozsváron reggel 6 után tűntek fel a helyek, de nagyon hamar elfogytak, és negyed 9 körül már volt olyan olvasónk, aki nem tudott regisztrálni. Így néz ki a térkép csütörtök délelőtt:

9:50-kor a térkép9:50-kor a térkép

Temesváron, Brassóban és Zilahon sincsenek már helyek csütörtök délelőtt, de Nagybányán a térkép szerint még maradt 480 szabad hely.

------------------------

Azokon a településeken, ahol a fertőzöttségi ráta meghaladja a 4,5 ezreléket, március 10-étől, szerdától azok a személyek is kérhetnek oltási időpontot, akik a koronavírus elleni oltási kampány harmadik szakaszában jogosultak a vakcinára - közölte a COVID-19 elleni oltáskampányt koordináló országos bizottság (CNCAV), számolt be az Agerpres.

A CNCAV tájékoztatása szerint az AstraZeneca vakcinájával történő immunizálásra fenntartott 21 oltópont mellett további 38-at nyitnak a következő településeken: Gyulafehérvár, Brassó, Barcaszentpéter, Kolozsvár, Petrozsény, Zilah, Temesvár.

Ezeknél az oltópontoknál 3540 személy kérhet előjegyzést a március 15-e és 24-e közötti időszakra. Ha ezek a helyek elfogynak, a március 15-étől országos szinten bevezetendő várólistás rendszeren keresztül lehet majd regisztrálni az oltásra. Minden oltóponton naponta 60 személyt tudnak fogadni.

Giurgiun és Nagybányán a már meglévő oltópontokon fog zajlani az immunizálás.

Időpont kérhető személyesen vagy hozzátartozó, háziorvos vagy az önkormányzatok keretében működő szociális igazgatóságok segítségével az oltási platformon, vagy a 021.414.44.25-ös számon.

Bár ellenőriztük, szerda este 8:55-kor Kolozsváron egyelőre még nem elérhetőek az új szabad helyek az oltási platformon - szerk. megj.


(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS